terug naar Allegro Talent events

Trendwatching: een blik op de toekomst

2 June 2016

HOLTEN – “Omarm de volgende fase, wees niet angstig voor verandering, maar ga er in mee.“ Dit was de boodschap van Trendwatcher Lieke Lamb op donderdag, 19 mei jl. tijdens het Allegro Talent Event in Restaurant Woody’s te Holten. Op een inspirerende en interactieve manier werd hier met 40 directiesecretaresses uit de omgeving gesproken over de trends en veranderingen in de samenleving.

 

Hulp, Hoop en Houvast

Volgens Lieke Lamb leven we momenteel in een transitie economie, wat we voorheen recessie noemden. Het is een overgangsfase: we zijn op weg van een Groei-economie naar een Balans-Economie die we naar verwachting in 2020 zullen bereiken. Nadat we jaren gedreven werden door een zucht naar meer en nog meer volgt nu de tijd van het geconcentreerde streven naar een gebalanceerde economie met bedrijven die ook gezond kunnen zijn zonder te groeien. We gaan terug naar de ‘Menselijke Maat’. Dit biedt kansen voor de directiesecretaresse. Niet elke technologische verbetering wordt namelijk omarmd. De nieuwe generatie is op zoek naar “Hulp, Hoop en Houvast”. Dit leidt tot samen-redzaamheid en gezamenlijke initiatieven.  

"The illiterate of the 21st century will not be those who cannot read and write, but those who cannot learn, unlearn, and relearn"

- Alvin Toffler 1928

De kern van deze avond is dan ook: wees niet bang voor nieuwe ontwikkelingen, verdiep je erin en omarm het. We zullen zeker te maken krijgen met steeds meer zelfsturende apparaten. Deze trend met de benaming ‘ Internet of Things ’ heeft tot gevolg dat apparaten zelfstandig kunnen opereren. Echter zal de menselijke maat altijd een belangrijke factor blijven, puur omdat mensen liever met mensen werken dan met apparaten. Technologische en sociale innovatie voegt een nieuwe dimensie toe aan het vak van directiesecretaresse, waarschijnlijk zal de benaming in de toekomst veranderen. Zolang de directiesecretaresse zich echter blijft ontwikkelen zullen zich nieuwe kansen voordoen en staan haar nieuwe uitdagingen te wachten.

Sini Wijnen personal assistant van Dik Wessels

“Blijf je ontwikkelen en wees niet bang aan te geven...

Het ‘secret’ van secretaresse

Het vak van directiesecretaresse leeft! Dat bleek donderdag, 10 maart jl.