terug naar Ervaringen

Bosch en Boom vormen perfect team bij Twente Milieu

1 October 2016

Niet lang nadat Lisette in dienst was gekomen, gaf haar toenmalige secretaresse aan dat zij graag voor zichzelf wilde beginnen. ‘Een restaurant in Enschede was haar droom. En dat komt er nu ook. Prachtig toch?’, vertelt Lisette. ‘Misschien iets minder handig voor de continuïteit, maar via Allegro Talent was de vacature weer snel vervuld. Ik zocht een senior met veel werkervaring. Iemand die weet hoe het gaat in de wereld, met gevoel voor mensen en verhoudingen. Als directeur en managementassistent ben je een hecht team, dus dat gevoel moet van beide kanten goed zijn. Anja Venhoeven van Allegro Talent heeft daar goed zicht op. De kandidaten die zij geselecteerd had, voldeden allemaal. We hebben met een klein team de gesprekken gevoerd en konden snel beslissen: Jolanda had de voorkeur van ons allemaal. Zij is de grootste ster in het harde werken. Zelfs op zondag beantwoordt zij nog mail.’

 

Trots

Die enorme drive straalt van beide dames af. ‘Maar er moet ook gelachen worden,’ zegt Lisette. ‘Wij hebben plezier in ons werk,’ vult Jolanda aan, ‘dan voelt het niet als hard werken. Daarin hebben we elkaar wel gevonden. Toen ik wist dat mijn baan bij TSN op de tocht stond, heb ik Anja direct gebeld. Solliciteren via een bureau werkt voor mij het beste. Bij een vacature uit de krant red ik het niet echt, de leeftijd begint toch mee te spelen. Anja heeft mij nu voor de derde keer bemiddeld. Toen ik hoorde dat deze functie bij Twente Milieu beschikbaar was, was ik heel blij. Ik wilde daar altijd al werken. Als ik een strooiwagen zie rijden, denk ik: Ha, daar werk ik lekker!’ Lisette herkent het gevoel: “Twente Milieu is een fantastisch bedrijf. We doen niet alleen afval, maar ook gladheidsbestrijding, onderhoud aan groen en riolering, parkeerbeheer en nog meer. De mensen werken hard, ze zijn verschrikkelijk leuk en geduldig. Bovendien heeft twintig procent van de werknemers, zoals dat zo lelijk heet, een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook daarin is Twente Milieu een mooi bedrijf.

 

Andere taken

De organisatie loopt goed op heel veel terreinen, maar dat moet ook gestroomlijnd blijven. Nieuwe projecten kosten tijd, bijvoorbeeld het project 100-100-100, waarbij honderd huishoudens proberen honderd dagen honderd procent afvalvrij te leven. Jolanda is hier ook bij betrokken. ‘Wat dat betreft is er veel veranderd. Twintig jaar geleden bestond de functie alleen maar uit secretariële taken. Nu pak ik andere taken op die bij mij passen. Ik zit hier nog maar kort, maar als er op andere afdelingen gaten dreigen te vallen, kan ik inspringen.’ ‘Jolanda is de spin in het web,’ vervolgt Lisette. ‘Wij hebben veel overleg en ze schuift overal bij aan om inhoudelijk op de hoogte te zijn. Zij is mijn geweten en brengt structuur in mijn werk, waardoor ik harder kan werken. Bovendien let ze goed op de tijd! Ze kan inschatten wanneer ze moet binnenlopen bij een vergadering, om aan te kondigen dat ik een volgende afspraak heb. Of juist niet. Dat leer je niet, daar moet je gevoel voor hebben.’

 

Digitaal

Ook op het gebied van digitalisering moet een managementassistente bijblijven. ‘Dat gedeelte is tegenwoordig niet meer weg te denken. Het scheelt als je daar affiniteit mee hebt, zoals Jolanda,’ zegt Lisette. ‘Zij heeft hier direct een digitaal archief opgezet en wijst mij regelmatig op nieuwe apps, zoals Evernote. Met vergaderstukken in de cloud gebruiken we minder papier en produceren we minder afval. Laat dat nu precies onze opdracht zijn!’

 

 

Twente Milieu Logo

HBO-studie Bedrijfskunde MER geeft Esther nieuwe energie

Na twintig jaar werkervaring was Esther van der Scheer toe...

Kies een werkgever die bij je past en blijf jezelf uitdagen

Rachel Liedenbaum zit duidelijk op haar plek bij Roset in...

Structuur door hecht team

De secretaresses bij De Woonplaats in Enschede vormen een hecht team.

'Zij is mijn gatekeeper'

Algemeen directeur Henk Janssen en management assistent Mascha Vlaanderen kunnen...

Kaltenbach ziet toegevoegde waarde Allegro Talent

Om de functie van office manager bij Kaltenbach Benelux te...

Esther Drenth

‘Een uitdagende functie.’ Dat was een van de belangrijkste criteria...