terug naar Ervaringen

Leuk dat een nieuwe baan zo kan uitpakken!

19 May 2014

Vijf jaar geleden bemiddelde Allegro Talent voor de vacature van directiesecretaresse bij het nog jonge Reggefiber in Rijssen. De keuze viel op Ingrid Haas. Toen Ingrid in 2008 begon, waren zo’n vijftig medewerkers in dienst. Inmiddels is dit aantal uitgegroeid tot een kleine driehonderd. Het was de start van een groeiende functie bij een zeer snel groeiende organisatie, die de ambitie heeft om heel Nederland aan te sluiten op glasvezel.

Voordat Ingrid Haas bij Reggefiber begon, werkte ze twintig jaar in het notariaat. Ze was toe aan iets nieuws, maar solliciteerde nog niet actief. Tot de vacature van Allegro Talent haar aandacht trok. “De advertentie beschreef een vacature bij een jong, dynamisch bedrijf in Rijssen, dus zonder bedrijfsnaam erbij. Ze zochten iemand met juridische affectie. Daar werd ik door geprikkeld.”

Ze ging op gesprek bij Allegro Talent. Pas toen bleek het om Reggefiber te gaan. “Ik vond het een prettig gesprek, zakelijk en doelgericht. Ik heb er een goed gevoel aan overgehouden”, vertelt Ingrid. “Anja Venhoeven heeft een professionele aanpak en ze stelde de juiste vragen. Dat gaf een betrouwbare, degelijke indruk. Ze droeg me voor, samen met enkele andere kandidaten. Daarna ging ik op gesprek, met als resultaat dat Reggefiber mij een baan aanbood.”

Sindsdien ondersteunt Ingrid een van de drie directeuren. “Het gaf mijn loopbaan een compleet andere wending; het verschil met het notariaat was erg groot.” Bijna ongemerkt ging ze mee in de snelle groei van de organisatie. “Ik heb mijn functie kunnen uitbouwen tot een heel interessante, veelzijdige baan”, vertelt Ingrid. Haar grootste uitdaging blijft het ondersteunen van haar manager: “Ik probeer de zaken altijd zo klaar te hebben dat ik hem steeds een stapje voor ben. Dat geeft rust. Daarvoor moet je natuurlijk wel goed op elkaar ingespeeld zijn.”

HBO-studie Bedrijfskunde MER geeft Esther nieuwe energie

Na twintig jaar werkervaring was Esther van der Scheer toe...

Kies een werkgever die bij je past en blijf jezelf uitdagen

Rachel Liedenbaum zit duidelijk op haar plek bij Roset in...

Structuur door hecht team

De secretaresses bij De Woonplaats in Enschede vormen een hecht team.

Bosch en Boom vormen perfect team bij Twente Milieu

Niet lang nadat Lisette in dienst was gekomen, gaf haar...

'Zij is mijn gatekeeper'

Algemeen directeur Henk Janssen en management assistent Mascha Vlaanderen kunnen...

Kaltenbach ziet toegevoegde waarde Allegro Talent

Om de functie van office manager bij Kaltenbach Benelux te...